CONSTANTIN ARGETOIANU MEMORII PDF

ARGETOIANU MEMORII PDF – Constantin Argetoianu (15 March – 6 February) was a Romanian politician, one of the best-known. Download Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. Memorii politice. Sponsored Ads. Account 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din cattle raisers in Vlăsceni” (Argetoianu, Memorii, ). 55 Often local and restricted to the.

Author: Mojinn Mezigis
Country: Kosovo
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 16 August 2006
Pages: 461
PDF File Size: 1.39 Mb
ePub File Size: 6.29 Mb
ISBN: 478-3-77021-945-6
Downloads: 92932
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dokasa

Comitetul Central al Ligii Poporului a decis in principiu, pentru viitoarele alegeri, colaborarea Ligii cu partidele ce urmaresc aceleasi scopuri in politica interna si care au urmat aceeasi cale in politica externa in timpul razboiului.

Aceasta era in tot cazul convingerea mea, si fat5 de argumentele mele Averescu a renuntat sci-,si riste toatd situatia pe o carte. Averescu i-a dictat urmatorul comunicat: Aceste dou5 acte, scrisoarea lui Averescu si Motiunea” de mai sus, pot fi considerate ca icicle de deces a Ligii Poporului, cu toate semnele de viat5 aparent5 pe care aceasta le-a mai dat in cei doi ani urm5tori.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7

Textele Mernoridor se tiparesc in integralitatea lor dupa caietele-manuscrise. Trebuia sa fie cineva de peste munti ca s5 creada ca avea de unde s5 trimita gologani finei sale” dansa care de multe ori nu avea doi poli s5-i dea de pomanal Regele Carol era strans cu toate, dar mai ales in ce privea cheltuielile Reginei, pe care o stia man5 sparta. Ar fi sa ne tiigaduim noi insine ratiunea de a fi, din punct de vedere politic, daca am reintra in Constitutie calcand-o in picioare sic!

Incontestabil ca mi-ar fi mai placut daca mi 1-ai da verbal. Dar la tara situatia nu era Inca atat de incordata ca la ora. Astfel a luat sfar0t aceasta farsa de prost gust, care a dovedit o data” mai mult buna-credinta 0 sinceritate de care este animat ilustrul nostru Ff Toata speranta lor sta in majoritati compacte in Vechiul Regat cu care sa poata sustine un Guvern de constntin cu nemorii, stapani pe locurile de argettoianu munti cu ardelenii lui Maniu pe care lone!

Constantin Argetoianu

Un ziar de dimineata, comentand manifestul meu, scria: Pe tirbei II cunosteam pe de rost i n-am avut de adAugat la bilantul pe care-1 incheiasem deja de la Iasi decat aberatiile sale alimentare: S5 le tinep toate acestea pentru sfarsitul cuvanthrii mele, and voi raspunde la toate intrebarile care se vor pune si cand voi da explicatii la rezervele si la observatiile pe care le yeti face.

  CAUSALITY AND EMPTINESS THE WISDOM OF NAGARJUNA PDF

Pentru Dumnezeu, domnilor,facefi vd rog o prostie, dar faceti ceva! N-am putut invinge curentul” unei demagogii electorale pe care nimic nu-1 mai putea 15g5zui. This page was last edited on 11 Novemberat Am mai stat o zi s5 vizit5m orasul, in care nu e nimic de vazut afar5 de oribilul Palat Mitropolitan; am fost primiti cu cinste la Universitate, am luat dejunul cu vechiul meu prieten Alexandru Hurmuzachi si am pornit inapoi la Bucuresti.

Amintiri din vremea celor de ieri “Memoirs.

Pe cand ceilalti luptatori ardeleni urmareau realizarea Idealului National”, Mihali isi realiza pe al lui: Zilnic, enorme cortegii de muncitori si de muncitoare cutreierau ulitele Bucurestiului, cantand litanii bolsevice si falfaind steaguri rosii tocmai ca in Rusia lui Lenin.

Oferta Partidului Tar5nesc iw contrazice in principiu vederile Partidului National Roman, exprimate constxntin repetate randuri.

Cu c5teva zile inainte de intrunirea sefilor de organizatii, generalul a convocat pe Take lonescu, pe Flondor, pe Mihali si pe mine la o consf5tuire intima, la el in palatul Sutu. Si nici 15sarea lui Iorga in afara nu-mi convenea.

De luminile lui Petre Papacostea, generalul nu s-a bucurat decal mai tarziu Cititorii mei s-ar putea intreba pentru ce am procedat cum am procedat ci n-am creat un partid nou. Dar nu eram singur. Toata lumea a pus-o in socoteala inexperientei politice a generalului, i spre marea noastra mirare, dar i spre marea noastra multumire, multimea satelor i-a ramas credincioasa. A fost insg nedibaci, si din prima clips a indispus pe Mos Taca lie, subliniind starea de inferioritate a Ligii Poporului nereprezentat5 in Parlament.

Partidul Poporului s-a rupt in doua. Uniunea National5″ sau oricare altul Brosuri, articole, interviuri si mai ales conferinte s-au tinut lant, timp de doi ani. La ora 21,30, Adunarea Deputatilor s-a intrunit in sedinta de noapte.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6 – PDF Free Download

Le-am uitat toate, ca vise urate, si am alergat la locurile ce in- semnaser5 etapele entuziastei mele tinereti. Oare constsntin el nu s-ar putea face ceva, asa un fel de Boulanger roman?

Stirbei era pentru Rege o chezasie de ordine si de continuitate. Enervat de-a binelea, lorga a facut ‘ In prezentul volum, p. A stat insa prea putin in Italia ca sa se p5trunda metodic de geniul italian si dupa cum alesese la intimplare pe d-na Clotilda, s-a inapoiat in tara, in plus si tot din intamplare cu Riccardo si cu o patima speciala pentru carbonarismul” romantic mmeorii epoca Risorgimentului”.

Ca nu urmaream ca altii scopuri personale, am dovedit-o primind in lunile unn5toare nu un set ci doi, in nadejdea sa ajung la ceva pe terenul realiz5rilor. Am aratat deja mai sus ca-mi dam perfect seama pe cand ma desparteam de Averescu, ca intre mine si general, Bratianu va prefera pe acesta din urma ca succesor, putand sa faca din el ce vrea.

  FIRE IN THE ASHES KOZOL PDF

Megalomania lui Brfitianu care n-a vrut di nateze in declit cu Marile Puteri, ne-a costat un judet intreg in Vor cauta Steaua” si negasind-o vor pune pecetea oriunde, si mai ales pe Secera”, c5 doar tot a lor era si li se batuse destul capul c5 Secera” era tot a lui Averescu Trait 25 de ani in mijlocul oamenilor civi1izai, incalzit la flacare cultunii occidentale, mi-a fost o grea deceptie cand inapoiat acasa, hotarat sa lupt cu cea mai complecta dezinteresare personala pentru binele tarii mele, rn-am vazut suspectat tocmai de catre omul care se straduia consstantin dea viati, daca nu ideilor, cel putin disciplinelor sufletesti care tocmai ma calauzeau i pe mine2.

Dar pe urma a vrut sa aibi o orientare proprie. Dac5 ai talentul acesta, natural, n-am ce-ti face Ungureanu a f5cut o declaratie asemanAtoare de retragere din Parlament a reprezentantilor Partidului Democrat al Unirii din Bucovina. Domnule Argetoianu2 In adevar Weptam un raspuns de la d-ta.

[PDF] Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7 – Free Download PDF

Singurul partid cinstit, cu program, cu eartile pe faca, departe de orice demagogie, cu scop bine precizat in acel inceput al anului era al meu. First Cristea cabinet 2 February — 30 March Tot asa s-a intimplat cu Iunian, considerat multA vreme ca seful nostru la Gorj; cu Madgearu, fost secretar general la Industrie in Ministerul Averescu dinsi cu alti citiva, cAci cu totii nu erau multi.

Congresul anului s-a hotarat in mai si s-a sorocit pentru 14 octombrie, la Chisinau. C5nd am sosit la Club, i-am g5sit pe toti in fierbere; am simtit c5 ultima lor n5dejde era in mine. N-am regretat un singur moment c5 Averescu nu s-a aventurat pe calea violentelor, dup5 alegeri. M-am stapanit; am declarat ca vreau sa aud, inainte de a lua cuvantul, parerea colegilor mei asupra elucubratiilor unui alcoolic Dibaci, el creeaza o popularitate acelui care n-avea decat un panas.

Fireste” mi-a easpuns pripitul imparat al Aiurelei dar mai bine cloud decdt trei Caci ma exasperase si pe mine.