BALAURE MARKETING PDF

Download Balaure Marketing (1) Virgil Balaure. – Marketing Editia a II a Revazuta Si Documents. January 3, | Author: iulia – andreea | Category: N/A. DOWNLOAD PDF – MB. Share Embed Donate. Report this link. Short Description. Balaure. Marketing. Editia a II-a revazuta si adaugita (Virgil Balaure). p. 1 / Embed or link this publication. Popular Pages. p. 1. [close]. p. 2. [close]. p. 3. [close]. p. 4.

Author: Vilmaran Fezragore
Country: South Sudan
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 11 September 2007
Pages: 148
PDF File Size: 11.89 Mb
ePub File Size: 18.64 Mb
ISBN: 604-3-87423-717-5
Downloads: 80628
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajind

Investigarea pietei si a necesitatilor de consum — este o functie premiza a carei relizare constituie punctul de plecare in orientarea activitatii de marketing. Promovarea lui poate inregistra ritmuri so proportii diferite in functie de conditiile specifice domeniului de activitate.

Abordarea de marketing foloseste o serie de instrumente in scopul stabilirii continutului concret marieting al principalelor dimensiuni. Exista produse ale caror piete se gasesc in raporturi de indiferenta respectiv cand modificarea unui produs nu influenteaza piat altui produs.

Prin constituirea marketingului, acesta a contribuit la ombogatirea culturii economice si a altor ramuri stiintifice. In Romania exista ” Asociatia romana de marketing ” care a fost infiintata in anulinsa a fost desfiintata in anuliar apoi si-a reluat activitatea dupa evenimentele din Piata potentiala exprima dimensiunile efective ale pietei intreprinderilor, limitele cele mai largi in cadrul carora va avea loc confruntarea cererii cu oferta.

Astfel, preocuparile intreprinderilor vor viza acoperirea integrala sau partiala a spatiului dintre piata efectiva si markdting potentiala. Se foloseste cand intreprinderea urmareste dimensionarea activitatii sale in raport cu cererea. Aceasta cale este cel mai des intalnita.

Functiile marketingului a Investigarea pietei si a necesitatilor madketing consum; balakre Conectarea dinamica a intreprinderii la mediul social economic; c Satisfacerea in conditii superioare nevoilor de consum; d Maximizarea profitului eficientei economice.

Acest tip de raport se intalnesc des intre piata unor bunuri de consum si cea a unor servicii. Piata poate fi privita la nivel mondial ca suma a tuturor actelor de vanzare — cumparare in interiorul si exteriorul granitelor naturale. Reprezinta o conceptie moderna privind orientarea drepturilor concretizate intr-un ansamblu coerent de activitati practice programate, organizate si desfasurate prin utilizarea unor metode si tehnici stiintifice.

  CERTIFIED ETHICAL HACKER STUDY GUIDE V7 PDF

Dezvoltarea extensiva — reprezinta extinderea ariei de aplicare, patrunderea lui treptata in noi domenii si ramuri de activitate precum si la cresterea numarului intreprinderilor ce folosesc marketingul si-l incorporeaza.

Dupa acest criteriu piata se subdivide in 2 compartimente: Domeniul apare datorita eterogenitatii din sfera socialului: Exista 2 directii complementare ale procesului promovarii marketingului in activitatilr practice: La baza specializarii marketingului pe sectoare de activitate stau mai multe criterii, intre care: Virgil Frunza – Elemente de Metodologie a Instruirii.

195298823 Balaure Marketing (1)

Pietele unor produse se afla in raport de substituie cand isi disputa aceeasi consumatori vizand satisfacerea aceleiasi cerinte de consum.

Fiecare intreprindere este interesata sa-si consolideze pozitia de piata, sporirea vanzarilor, sporireacitei de piata.

Acest indicator exprima rezultatul confruntarii cererii si ofertei, cuantifica dimensiunile pietei efective. Propagarea marketingului a ramas lenta, pana spre sfarsitul primei jumatati a secolului XX, spatiul de manifestare limitandu-se la Statele Unite ale Americii sin in mica masura in statele europene. O asemenea situatie se datoreaza sporirii cantitatilor consumate. Aceste 2 cai intervin in proportii diferite de la un produs la altul.

Remember me Forgot password? Prin suprapunerea acestor 2 mentiuni se observa ca piata circumscrisa unui teritoriu este constituita din totalitatea pietei intreprinderilor si concomitent din totalitatea pietei produselor ce fac obiectul actelor de vanzare — cumparere. Piata de referinta este acea subdiviziune a pietei globale in cadrul careia intreprinderea sau produsul intervin ca elemente componente. Dezvoltarea activitatii de piata a intreprinderilor se poate realiza pe 2 cai: Intensiva — cresterea cumparaturilor, medii efectuate de o unitate de consum.

Aici putem avea un marketing intern si international. Aplicatia marketingului este utila si necesara in toate domeniile economice. Published by Macmillan Publishing Co.

Balaure Virgil – Bazele-Marketingului

We share information about your activities on the site with our partners and Google partners: Neajunsul este ca nu arata cum a ramas cererea neacoperita cu servicii. Modificarile pot avea loc in ambele directii. Prin aceste 2 functii scop se exprima finalitatea ce asigura promovarea marketingului prin activitati practice.

  CALENDRIER ARABE 1434 PDF

Piata efectiva exprima dimensiunile pietei intreprinderii la un moment dat: O astfel de delimitare a pietei duce la o fractionare ce are la baza particularitati in formarea cererii din partea consumatorilor. S-a constatat ca procesul specializarii marketingului continua datorita dezvoltarii neintrerupte ce a dus la o diversificare de aplicatie a marketingului: Virgil Donati – Clinic Brazil.

Pot fi produse la care una dintre cai sa fi fost epuizata antrenarea consumatorilor relativi. In functie de aceste elemente, in practica intalnim 4 situatii: Acest tip de raporturi nu modifica dimensiunile pietei totale ci redistribuiri intre componente. Contributiile marketingului – Acordarea unui loc mai important consumului ca obiect de studiu economic; – Studiul mecanismului, studiul transformarii, studiul nevoilor de consum, in cerere de marfuri si servicii.

Virgil Donati – Exercises. Este vorba aici de stabilirea pietei, capacitatea pietei, etc. El s-a consacratsub denumirea de Marketing Industrial.

Balaure Virgil – Bazele-Marketingului – PDF Free Download

marieting Virgil – Bioterapie rec. Virgil Miron Patru Culegere Fizica cl. Ea infatiseaza masura in care a avut loc confruntarea cererii ce oferta ce s-a concretizat in actele de vanzare — cumparare. In mai toate cazurile evaluarea are la baza informatii din surse statistice. Incepand cu anii — expansiunea marketingului devine de-a dreptul exploziva preocupand intreprinderi cu nivel de dezvoltare diferite.

Aceste raporturi pot fi delimitate in 3 tipuri: SITE To ensure the functioning of the site, we use cookies.